Vi bruger vand med omtanke

Hos Cleansafe er budskabet klart: Det er de mange bække små, der gør en stor å. For ofte er det summen af de mange små, men vigtige ændringer, der bringer en fødevarevirksomhed i en mere bæredygtig retning. Her spiller vandforbruget en afgørende rolle og der er masser af gevinster at hente.

Lige nu er mange fødevarevirksomheder ved at automatisere, indføre robotter og investere i selvkørende maskiner. Det øger effektiviteten og frigør ressourcer. Og langt hen ad vejen kan samme virksomheder opnå forretningsmæssige fordele ved at tænke teknologi ind i rengøringsprocesserne.

Opvarmet vand er dyrt. Men i stedet for blot at pøse varmt vand ud over det hele, kan lidt omtanke og højteknologi give en markant bedre effekt og store besparelser på vandforbruget. Cleansafe har bevist dette gennem mange års erfaring fra landets førende fødevarevirksomheder.

– Varmt vand er en stor post på budgettet. Her er rige muligheder for både at spare på vandet og sikre et højt hygiejneniveau. Vi tænker innovativt og udfører højteknologisk rengøring på den helt lavpraktiske måde, fortæller Kim Petersen, der er teknisk direktør hos Cleansafe.

Det handler om at tænke smartere. Derfor har Cleansafe fokus på at forbedre alle led i kæden. Det gælder om at have blik for de mange små ændringer i udstyr, processer og håndtering. Desuden skal man tænke på, at virksomheden faktisk betaler for at modtage vandet, varme det op og skille sig af med det igen.

Spar op til 17%
Cleansafe har beregnet, at deres kunder typisk sparer op mod 17 procent på vandforbruget, når alle rengøringsprocesser er gennemgået i detaljer. Det er der naturligvis rigtig god økonomi i.

Vandforbruget kan måles i procestrin og rengøringen kan sektioneres. Den manuelle rengøring af et produktionsbånd kan automatiseres med svirvler, der spuler båndet i sektioner – og hos nogle virksomheder er der sund fornuft i at bruge metoden tør-rengøring i visse områder.

Vand er en vækstbetingelse for bakterier. Derfor er der ingen grund til at have flere fugtige områder i en fødevarevirksomhed end højst nødvendigt. Man skal tænke i, hvad der giver mening i stedet for at gøre, som man plejer.

Cleansafe udfordrer gerne vanerne, og det hele bygger naturligvis på alle de gængse retningslinjer og lever fuldt ud op til den bedste fødevarehygiejne.

Interesseret?

Tag en snak med salgschef Michael Sills og hør hvordan din virksomhed kan spare på vandet.
Kontakt os